Festlig kycklinggratäng

Jag älskar kyckling i alla former och smaker. Har precis hittat receptet på Hemmets Journal så jag har inte hunnit prova, men ska testa det nu i helgen.
Nu har jag testat rätten, jag kommer nästa gång jag lagar detta, att endast ta 2 msk senap och använda en mycket mild rökt skinka. Annars helt supergott.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 kycklingfiléer
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 påse blandade tinade grönsaker

Senapssås:
1 liten finhackad gul lök
2 msk smör eller margarin
2 dl torrt vitt vin eller buljong
3 msk fransk senap
3 dl vispgrädde

Gratinering:
4 skivor rökt skinka
4 skivor ost, med smak
Sparris
Paprika

Gör så här

Bryn kycklingfiléerna väl.
Bottna en smord eldfast form med de tinade grönsakerna. Lägg kycklingbrösten över.

Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i matfett. Tillsätt vin eller buljong och låt det koka ihop tills ca hälften återstår.
Tillsätt senap och grädde. Låt såsen koka ihop ytterligare en stund. Smaka av.
Lägg en skiva skinka och ostskivor på varje köttbit. Häll över såsen.
Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills allt har fått fin färg.
Garnera med sparris och paprika. Servera t ex med kokt ris och gott bröd till.
Visningar:
6047
Sparat:
129
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Kycklinggratäng
av Annlis
över 2 månader