Festliga citroner

Vackra och lättgjorda - dessa frusna läckerbitar, portionerade i citronskal, är en oslagbar dessert.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 stora citroner
2 dl frusen citronyoughurtglass
2 dl frusen jordgubbsyouthurtglass
2 msk florsocker
½ dl mellangrädde
Blad av mynta eller citronmeliss

Gör så här

Förbered citronskålarna. Tvätta citronerna noga i ljummet vatten. Ta en vass sågtandad liten kniv, skär av ett lock och en liten bit av botten så att citronen kan stå. Skär ut fruktköttet och spara ½-1 msk rent fruktkött från varje citron (skär bort hinnorna). Skär fruktköttet i små, små bitar. Strö över florsocker.

Fyll skalen med det sötade fruktköttet och med youghurtglassen. Varva fyllningen tills skålarna är fyllda med råge och ställ dem i frysen minst 30 minuter före servering. Om de fryses så att de blir genomhårda - låt dem då stå framme ca 20 minuter före servering.

Spritsa en liten gräddtopp ovanpå och garnera med myntablad eller citronmeliss och/eller rivet citronskal.
Visningar:
1664
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Italiensk marin
över 2 månader
Ugnsbakad lax m
av lennali
över 2 månader
Marinerad kyckl
av akk
över 2 månader
Lax i krämig sw
av kicki_k
över 2 månader
Smörgåstårta – ..
av lennali
över 2 månader
Smarrig och krä..
över 2 månader