Festpaj i långpanna

Bra om man är många vid middagsbordet

Betyg (1 röst)
Antal personer
8-10

Ingredienser

Pajdeg:
4 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
200 g Svenskt Smör
4 msk kallt vatten

Fyllning:
250 g fryst broccoli
250 g rökt skinka
1 burk champinjoner, 425 g
1 dl hackad purjolök
1 msk Svenskt Smör
8 ägg
8 dl Mjölk
400 g riven Västerbottensost
3 msk chilisås
salt
svartpeppar

Gör så här

Hacka snabbt samman alla ingredienser till pajdegen och låt den vila ca 15 min. Kavla ut pajdegen i en långpanna, 30x40 cm. Nagga och förgrädda i 200° i 10 min.
Koka broccolin enligt anvisning på förpackningen. Dela den i buketter. Finstrimla skinkan. Fräs champinjoner och purjolök i smör någon minut. Vispa samman ägg och mjölk. Rör ner ost, chilisås och kryddor. Lägg skinka, champinjoner och purjo i det förgräddade pajskalet. Slå äggstanningen över. Grädda i 200°, ca 40 min.
Visningar:
3116
Sparat:
99

LIKNANDE RECEPT

Festpaj recept
Festpaj med pär..
av vea_88
över 2 månader
Esters festpaj
av MrsC
över 2 månader
Passionsfromage..
över 2 månader
Festpaj med lök
över 2 månader
Festpaj i långp
av Queenie
över 2 månader
Festpaj
av tezz81
över 2 månader