Festrätt med kantareller

De första kantarellerna vi plockar på sensommaren måste ha värdigt sällskap. Här med ox- och fläskfilé. En exotisk rätt p.g.a. den syltade ingefäran.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

250 g fläskfilé
250 g oxfilé
1 liter kantareller
1 gul lök
2 msk olivolja
Salt
Peppar
1½ dl rödvin
1 msk finklippt persilja
1 msk finklippt dill
6 msk kaffegrädde eller gräddfil
2 syltade ingefärsfrukter

Gör så här

Skär köttet i tunna skivor. Dela i mindre bitar.

Rensa och skölj kantarellerna, skär ner dem och hacka löken smått.

Låt lök och svamp puttra i oljan i stekpanna. Rör då och då tills svampen är gyllenbrun och löken nästan helt mjuk. Lägg svamp och lök åt sidan, håll det varmt.

Fräs nu hastigt upp köttet i samma stekpanna, krydda. Tillsätt svampen och löken.

Häll över rödvin, strö över persilja och dill. När rödvinet kokat in, rör ner grädden och låt svamp, lök och kött sjuda ihop några minuter i denna.

Hacka under tiden ingefärsfrukterna fint. Strö över dessa som sista moment. Bjud rätten direkt ur pannan.
Visningar:
2380
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Festrätt recept
Festrätt med Zu..
av mirran
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader
Oxfile på potat
av krisse
över 2 månader
Fläskytterfilég
över 2 månader
Ugnsbakad lax m
av popik
över 2 månader
Räkor Indienne
av styvan
över 2 månader