Festrullar av grisfilee

Fick receptet av min syster på slutet av 60-talet och sedan dess har vi haft rullar på bordet vid varje festtillfälle. Mina barn har lärt sig att föra vidare traditionen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

1 grisfilé
1 förpackning bacon (ca 9-10 st)
3 dl vispgrädde
2 - 4 matskedar tomatpuré
Peppar &
salt efter smak.

Gör så här

Dela fileen i 8 bitar. Rulla en baconskiva runt varje bit. Lägg bitarna tät varandra stående i en rymlig form. Sätt in i ugnen och grädda under ca 45 minuter, 175 grader.
Blanda ihop grädden, tomatpureen och kryddorna. Tänk på att baconet innehåller mycket salt!
När köttet har fått färg, häll gräddblandningen i formen. Tänk på att ugnsformen är tillräckligt stor för baconet blir också till vätska. Ta ut ca efter en kvart.
Servera med ris och sallad.
Visningar:
2929
Sparat:
29

LIKNANDE RECEPT

Farmors festrul
av ros
över 2 månader
Festrulle
över 2 månader
Festrullar med
över 2 månader
Festrulle
över 2 månader