Festsallad

Vill man ha en lätt rätt att fylla ut middagen med kan man bjuda på denna salladskombination. Den passar även som en festlig lunchrätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 ägg
1 burk kronärtskocksbottnar, ca 300 g
1 grönsalladshuvud
2 röda paprikor
3 fasta tomater

Sås:
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
Salt
Vitpeppar

Gör så här

Hårdkoka äggen, spola dem kalla, skala dem och skär dem i stavar eller bitar.

Låt kronärtskocksbottnarna rinna av i durkslag, skölj salladshuvudet och strimla det fint. Skär bottnarna i bitar.

Avlägsna kärnor och vita hinnor ur paprikafrukterna, skär dem i tunna strimlor.

Flå tomaterna genom att spetsa dem på gaffel och hastigt doppa ner dem i kokande vatten. Skinnet lossnar därefter mycket lätt. Skär dem sedan i klyftor.

Bottna med strimlor av sallad i en stor glasskål. Lägg kronärtskocksbottnarna på. Blanda paprikastrimlor och tomatklyftor, strö ägg över.

Blanda till såsen och hälll den över. Ställ salladen kallt tills den ska serveras.
Visningar:
1330
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Kryddig lammfil
av tina62
över 2 månader