feta trianglar

Goda feta trianglar som passar perfekt till förrätt

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 33 st

Ingredienser

1 knippe spenat
100 g rostade pinjenötter
2/3 dl korinter
handfull hackad färsk mynta
1 tsk malen kanel
nymalen svartpeppar , efter smak
350 g smulad fetaost
400 g ricottaost
375 g paket mördegsplattor
125 g smälta smör

Gör så här

Skölj spenaten under rinnande kallt vatten. lägg spenaten med lite vatten kvar på bladen i en medelstor kastrull och koka upp utan lock i 3 min eller tills de är mjuka. Låt rinna av och svalna. pressa med händerna ut en del av vätskan från spenatbladen och grovhacka sedan.
Sätt ugnen på 200 C. Pensla två bakplåtan med smält smör. Lägg spenat , pinjenötter, korinter, mynta, kanel och peppar i en medelstor bunke. Blanda noga, rör ner feta och ricotta med en gaffel.
Arbeta med 2 mördegsplattor i taget. lägg den ena plattan på bänken och pensla med smör. Toppa med den andra plattan. Skär plattorna i jämnstora strimlor som kan vikas ihop till trianglar av den strolek du vill ha. Pensla deg kanterna med smält smör.
Lägg en matsked av fetablandningen 5 cm från kortsidan på varje rektangel.
Vik över degen så allt det blir en triangel och pressa ihop. Gör samma sak med resten av degen och fyllningen.
Lägg trianglarna på bakplåten med 5 cm mellan varje.
Grädda i 12-15 min, eller tills de har svält upp och fått färg.
Visningar:
1496
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Trianglar recept
Trattkantarells..
av lennali
över 2 månader
Strösselkaka /
över 2 månader
Tacorulle
över 2 månader
Enkla supergoda
av Marre73
över 2 månader
Baklava
över 2 månader
Horn med ost oc
av Aive
över 2 månader