Fetagratinerad lax med grönsaker

Lax med osttäcke till läckra grönsaker som får fräsa i socker och balsamvinäger. Gott!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Det här behöver du:
400 g laxfilé i 4 bitar
½ kruka färsk basilika
100 g fetaost (16%)

1 rödlök
3 morötter
1 röd paprika
1 grön paprika
100 g harico verts
1 msk olivolja
3 msk socker
1 dl balsamvinäger
salt
peppar

2 dl couscous eller bulgur
färsk basilika

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg fisken i en smord ugnsform. Finhacka basilikan. Mosa fetaosten med gaffel. Blanda basilika och fetaost och bred röran på laxen. Stek i ugnen 12-15 minuter. Skiva rödlöken tunt. Skala och skär morötterna i slantar. Strimla paprikan. Fräs grönsakerna i olja i en stekpanna. Strö på sockret och låt fräsa under omröring i några sekunder. Avsluta med balsamvinäger, salt och peppar. Servera med couscous eller bulgur. Strö över färsk basilika.
Visningar:
1433
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Ugnsbakad lax m
av lennali
över 2 månader
Tacolåda LCHF
över 2 månader