Fetaostbröd med oregano

Så härligt gott bröd! Perfekt buffébröd.

Betyg (2 röster)
Antal personer
2 bröd

Ingredienser

50 g jäst
5 dl mjölk
75 g rumsvarmt smör
2 tsk salt
2 msk honung
14-15 dl vetemjöl

Fyllning:
3 msk rumsvarmt smör
200 g fetaost
1 msk oregano (torkad)
Flingsalt

Gör så här

1.Värm mjölken till fingervärme, 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig.
3. Tillsätt smör, honung, salt och det mesta av mjölet.
4. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 45 min.
5. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Arbeta degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Platta eller kavla ut varje del till en ca 1 cm tjock kaka.
7. Bred på smöret (det som ska vara i fyllningen), smula över fetaosten och strö över oregano. Rulla ihop som när du bakar kanelbullar, och forma de båda rullarna till 2 kransar. 8. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper (jag brukar köra på samma plåt, om man knör lite får de plats båda två… ). Pensla dem med vatten och strö över flingsaltet.
9. Låt jäsa ca 20 min. Gör några snitt i kransarna, och grädda i nedre delen av ugnen i 5 min. Sänk sedan värmen till 200 grader, och grädda i 25 min till.
Visningar:
3012
Sparat:
125

LIKNANDE RECEPT

Fetaostbröd
av pihal
över 2 månader