Fikon och äppelfylld duva i sherrysås.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 st hela duvor
2 st röda äpplen
3 st fikon eller katrinplommon
2 st chalottenlök
thaibasilka
olivolja
salt
svartpeppar
1 st rödlök
1, 5 dl sherryvinäger
4 dl hönsbuljong
salt
peppar
lagerblad
smör
400 g mandelpotatis
4 st palsternackor
grovt salt
peppar
rosmarin

Gör så här

Fräs schalottenlök, äpplen och fikon i smör, krydda med svartpeppar och basilika.
Fyll duvan, bind upp och stek i ugn 175°c i ca 25-35 minuter.
Koka ur plåten med buljongen, fräs sedan finhackad rödlök i smör och slå i vinäger,buljong och kryddor koka, reducera tills 2/3 återstår krydda och servera till.

Potatis tvättas och fyrdelas, palsternackor skalas noga klyv också dessa på längden krydda med salt, peppar och rosmarin rosta sedan i ugn i 200°c värme i ca 25-35 minuter.

Här njuter man ett kryddigt rödvin därtill
Visningar:
1790
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Sherrysås recept
Helstekt oxfilé..
av jas65
över 2 månader
Sherrysås- enke..
över 2 månader
Lax Lorensberg
av intill
över 2 månader
Amoz ankbröstfi
av amoz
över 2 månader
Vitlöks- och sv
över 2 månader
Sherrysås
över 2 månader