Filé á la Bertinoro

Ett gott grill recept, blir gott i ugnen också.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg fläskfilé ( 2 st)
4 - 5 långa och tunna skivor bacon
12 - 15 soltorkade tomater
1 kruka färsk basilika

Marinad:
ca 5 dl rött vin
2 msk tomatpuré
3 msk soja

Gör så här

Skär en lång djup skåra i varje filé. Lägg baconskivorna i de uppsnittade filéerna. Lägg därefter i de hela basilikabladen och de soltorkade tomaterna. Linda med bomullsgarn så de uppskurna filéerna blir hela igen. Lägg dem i marinaden. Tips: Marinera filéerna i en stor fryspåse. Häll på marinaden, knyt igen påsen ordentligt och lägg den i kylskåpet. Vänd påsen några gånger. Marinera i minst 6 timmar.Ta sedan ut filéerna, låt dem rinna av och krydda dem därefter med vitpeppar.

Grilla i ugn (250°C) i ca 30 minuter eller på träkolsgrill. Ta upp filéerna och låt dem ligga invirade i folie 10 minuter innan du skär upp. Serveras med potatis och gräddfilssås
Visningar:
1024
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader