Filé i chutneysås

Mycket god fläskfilégryta som är god att äta med ris och en sallad som tillbehör.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g fläskfilé
2 purjolökar
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl mango chutney (medelstark)
2½ dl mellangrädde
1 dl köttbuljong
1 msk soja
1 tsk vinäger
½ tsk ingefära

Gör så här

Skär köttet i skivor. Skär purjon i sneda skivor. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Fräs purjon i smör i en gryta. Lägg över köttet i grytan. Salta och peppra. Blanda chutney, grädde, buljong, soja, vinäger och ingefära. Häll det i grytan. Låt köttet eftersteka i såsen c:a 5 minuter.

Servera med ris och en sallad
Visningar:
2176
Sparat:
28

LIKNANDE RECEPT

Chutneysås recept
Kyckling med ma..
av timmele
över 2 månader
Kött fondue med..
över 2 månader
Sesampanerad fi
av evaldo
över 2 månader
Fläskfilé i man
över 2 månader
Pepparstekt hel
av evaldo
över 2 månader
Filé med chutne
av evaldo
över 2 månader