Filé i Marsalasås

Mycket uppskattad bjudrätt som antingen kan serveras till hasselbackspotatis eller mina favoriter Ugnsbakade Rotfrukter.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g kalvfilé eller fläskfilé
ca ½ dl vetemjöl
1 msk margarin ( gärna flytande)
Salt
Peppar
½ pkt bacon i skivor
1-1½ dl vatten
1-1½ msk konc kalvfond
1 dl marsalavin

Gör så här

Skär köttet i skivor. Värnd dem i vetemjöl.
Låt margarinet bli ljusbrunt i pannan. Stek i omgångar så att inte temperaturen sjunker för mycket i pannan. Stek köttet 2-3 min per sida. Salta och peppra. Lägg över köttet i en gryta.
Stek baconet i stekpannan och lägg över i grytan. Vispa ur pannan med vattnet. Tillsätt sky, kalvfond och marsalavin till grytan. Låt allt koka ihop någon minut. Koka inte för länge, kalvköttet får gärna vara lite rosa. Pröva dig fram med mängden kalvfond. Smaka av om det behövs mer salt.
Visningar:
4484
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Marsalasås recept
Champinjonfylld..
över 2 månader
Italienska Kalv
av ThomasP
över 2 månader
Strimlad biff m
av Queenie
över 2 månader
Italiensk kyckl
av UllaC
över 2 månader
Kyckling och sv
över 2 månader
Italienska kalv
av Helvina
över 2 månader