Filé i sötsur sås

Smaskens

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g fläskfilé
10 st katrinplommon
1 gul lök
2 tsk timjan
3 dl buljong
2 dl grädde
1 msk pressad citronsaft
salt
peppar

Gör så här

Strö peppar och timjan över köttet och bryn detta i en stekgryta tills köttet fått färg. Låt den skivade löken bryna med på slutet.
Blanda i de delade katrinplommonen och buljongen. Efterstek i ca 15 minuter, eller tills köttet är färdigt.
Ta upp köttet och skiva det, därefter lägger man skivorna på uppläggningsfatet.
Rör ut 1 msk vetemjöl i lite av grädden, vispa ner det i skyn och tillsätt resten av grädden. Koka 3 minuter.
Salta efter smak och häll i citronsaften. Häll såsen över köttet och servera med pasta tex tagliateller.
Visningar:
951
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader