Filé i senapsås

Supergod helgrätt som är enkel att göra och dessutom går snabbt att tillaga.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g fläskfilé
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sås:
1 finhackad scharlottenlök eller gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk smör eller margarin
1 msk fransk senap
2 tsk soja
1 köttbuljongtärning
2 dl vitt vin eller matlagningsvin
2 dl vispgrädde
½ – 1 msk hackad färsk dragon

Gör så här

Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Fräs gul lök och vitlök mjukt i margarin i en traktörpanna. Tillsätt senap, soja och smulad buljongtärning.

Häll i vin och grädde. Koka ihop såsen 5-10 minuter. Bryn köttet i margarin i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg ner köttet i såsen. Låt koka på svag värme ca 5 minuter.

Smaksätt med dragon. Servera med ugnsstekt potatis och lättkokta grönsaker.
Visningar:
1163
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader