Filé i senapssås

Även om du har ont om tid kan du få en imponerande middag på bordet på bara 30 minuter, t.ex. denna härligt krämiga kycklingrätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 kycklingfiléer
2 msk krossade svarta pepparkorn
1 tsk olja
1 vitlöksklyfta , hackad

Sås:
2½ dl hönsbuljong
2½ dl grädde
2 msk dijonsenap
2 msk hackad färsk persilja
Salt

Gör så här

Strö svartpepparn över kycklingfiléerna, tryck till med fingrarna så att den fastnar. Smörj en teflonstekpanna med oljan.

Hetta upp stekpannan på medelvärme och tillsätt vitlöken. Bryn vitlöken cirka en minut och lägg i kycklingfiléerna. Stek på medelvärme tills köttet är genomstekt, cirka 15 minuter. Vänd en gång.

Hetta upp buljongen i en kastrull och rör ner grädden. Vispa ner senapen och 1 msk persilja. Sänk till medelvärme och sjud såsen i 10 minuter tills den har reducerats och tjocknat. Smaka av med salt.

Lägg upp kycklingfiléerna på en skärbräda och skiva dem tunt. Portionera upp såsen på fyra tallrikar och läck kycklingen ovanpå. Strö över resten av persiljan och servera, gärna med ris.
Visningar:
967
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Senapssås recept
Fläskfilé i ost..
av Amika
över 2 månader
Grillad Lax med..
över 2 månader
Kasslergryta me
över 2 månader
Fläskfilé i ost
av majamia
över 2 månader
Fiskfilé i gräs
av Gunn57
över 2 månader
Torskrygg med r..
av tina62
över 2 månader