Filé Wellington av älg

Har själv inte provat denna ännu men den verker supergod.
Det stod att detta var en populär rätt på det tidiga 1800-talets banketter.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

800 g älgfilé
Salt
Peppar
300 g champinjoner
4 st schalottenlökar
700-800 g smördeg
1 uppvispat ägg

Gör så här

Putsa fri filén fri från senor. salta och peppra, bryn den ochlåt den kallna.
Om filén är tjock kan du baka den i ugnenpå 170grader i 10 min och sedan kyla den.
Hacka löken och svampen i små bitar och bryn tills svampen blir torr.
Kavla utsmördegen så at den räcker runt köttet. Lägg på köttet och täck filén med svampmassan. Lägg smördegen runt om, pensla med ägg i skarven. Du kan även täcka översidan med dekorationsremsor av smördegen och pensla allt innan du bakar den i ugnen.

Baka på 200 grader i 10 min och sänk sedan värmen till 120grader och grädda ytterliggare i 10 min.
Om du har en digitaltermometer kan du ha skapelsen i ugnen tills den är 60 grader i centrum.

Tranchera upp köttet i 3 centimeters tjocka skivor och servera till exempel med lätt blancherade grönskaer, klyftpotatis och madeirasås.
Visningar:
5325
Sparat:
65

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader