Filégrytan

En både snabb- och lättlagad gryta med fläskfilé. Riktig kalasmat!

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g fläskfilé
salt
peppar
1 gul lök
100 g rökt skinka
1 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
2 dl buljong (vatten + tärning)
2 dl creme fraiche

Garnering:
rosépeppar
kryddkrasse

Gör så här

1.Strimla köttet. skala och hacka löken. tärna skinkan.

2. Fräs köttet i lite matfett. salta och peppra.

3. Tillsätt lök och skinka och låt det brynas med några minuter. Strö över mjölet och rör om.

4. Späd med buljong och tomatpuré. Låt grytan puttra på svag värme ca 5 minuter.

Tillsätt creme fraiche och låt allt koka upp. Smaka av. Strö över rosépeppar och kryddkrasse. Både nykokt pasta och ris passar till.
Bjud också en tomatsallad till grytan.

Smaklig måltid!
Visningar:
2052
Sparat:
27

LIKNANDE RECEPT

Filégrytan recept
Monikas ljuvlig
över 2 månader
Fläskfilégryta
över 2 månader
Fläskfilégryta
av ros
över 2 månader
Finfina filégry
av Lilloo
över 2 månader
Teriyakibästa f
över 2 månader