Filbunke

Mamma gjorde filbunke på sommaren när vi var på landet.
Vi cyklade till grannbonden och köpte mjölk i mjölkspannen.
Jag vill ha krossad knäckebröd i min filbunke.
Det är ett härligt och gott sommarminne...

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 Liter standardmjölk
1 dl vispgrädde
1 dl filmjölk

Gör så här

Hetta upp mjölken tillsammans med vispgrädden till ca 90 grader.
Den får inte koka.
Fyll diskhon med kallt vatten, ställ ner kastrullen och låt mjölken svalna till rumstemperatur,
ca 22 grader.
Vispa ner filmjölken och häll upp blandningen i portionsskålar.
Täck över skålarna och låt dem stå i rumstemperatur minst ett dygn tills filbunken har tjocknat.
Kyl skålarna och servera sedan med kanel och socker, krossade pepparkakor eller färska bär.
Den håller sig i kylen ca 3 dygn
Visningar:
3267
Sparat:
47

LIKNANDE RECEPT

Filbunke recept
gammeldags filb..
av zarre
över 2 månader
Exotisk fruktsa
av tina62
över 2 månader
Gräddfil
av Bappi
över 2 månader