File Moskovich

Rödvin,ädelostsås med klyftpotatis kan det bli bättre

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 gr älgfile eller oxfile
1,5 dl rödvin
50 gr vitlökssmör
1 burk svart caviar
salt och peppar

Gör så här

Skär tjocka skivor av filen
Knyt upp file´n med steksnöre
(runt om så att den blir lite högre)
Bryn dem i stekpanna
(Kan förberedas hit)

Salta och peppra efter smak
Lägg file´n i en ungsfast form
Häll på rödvinet och låt den gå i ugnen i 175C
När tempen börjar närma sig rätt lägg på vitlökssmöret
Försök att använda termometer så att man får den lite röd inuti ca 68 C
Lägg på en liten klick svart caviar innan servering
Visningar:
5300
Sparat:
89

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader