Filets Mignons black and white

Svart och vitt är kontraster som natt och dag, mustig och mild. Här möts oxfilé med tryffelsås och ljus kalvfilé med vit sparris och bearnaisesås - ett möte för verkliga gourmeter.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

300 g oxfilé
300 g kalvfilé
Salt
Peppar
1 ½ msk smör eller margarin
Vit sparris

Tryffelsås:
2 msk finhackad lök
½ tsk krossad vitpeppar
2 ½ msk smör eller margarin
1 ½ msk vetemjöl
2 dl stark köttbuljong
1 dl rödvin
1 ½ msk soja
1 liten burk tryffel eller tryffelersättning

Benarnaisesås:
1 paket djupfryst bearnaisesås, 200 g

Gör så här

Börja med tryffelsåsen. Fräs lök i peppar lätt i 1½ msk matfett. Pudra över mjöl och fräs det hela någon minut. Späd med buljong och vin under vispning, tillsätt soja och tryffelspad och låt såsen sjuda 8-10 minuter. Sila såsen och blanka av med 1 msk smör.

Lägg den oöppnade påsen med bearnaisesås i en skål med varmt vatten ca 10 minuter. Byt vatten några gånger och krama påsen då och då.

Putsa filéerna och skär varje filésort i fyra bitar, platta till dem och krydda dem. Stek kalvfiléerna ca 2 minuter på varje sida och oxfiléerna ca 1½ minut på varje sida om de ska vara lätt rosa inuti.

Lägg upp köttet på varma tallrikar eller uppläggningsfat. Strö hackad tryffel över oxfiléerna och täck med tryffelsåsen. Värm sparrisen i sitt spad och fördela på kalvfiléerna. Lägg på en klick bearnaisesås och servera.
Visningar:
22771
Sparat:
206

LIKNANDE RECEPT

Fantastisk räkp
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Kycklingfilé i
av ros
över 2 månader
Piroger med köt
av jimboz
över 2 månader
Broccoligratäng
av anenik
över 2 månader