Filets mignons med vermouthsås och oliver

Snabbt, festligt och gott

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Filets mignons med vermouthsås och oliver

Ingredienser

600 - 700 g fläsk- eller kalvfilé
1 tsk salt
2 kryddmått svartpeppar
ca 1 msk smör till stekning
½ dl torr vermouth
3 - 4 dl creme fraiche
1 grönsaksbuljongtärning
1 ask kryddkrasse
1 - 1 ½ dl skivade oliver

Tillbehör:
Kokt pressad potatis, eller pasta eller ris.

Gör så här

1. Sätt på potaisen, riset elller pastan. Putsa under tiden filéerna fria fån fett och hinnor. Skär dem i 2-3 cm tjocka skivor.
2. Hettta upp en ttaktörpanna eller liknande. Salta och peppra filéerna. Stek dem sedan hastigt i smöret 1-2 minuter på varje sida.
3. Lägg upp och fördela filéerna på heta tallrikar. Koka ur pannan med vinet och tillsätt creme fraiche. Amula ner buljongtärningen och ge det hela ett hastigt uppkok.
4. Smaka av såsen med en aning salt om så behövs samt klipp i kryddkrasseen. Slå såsen runt filéerna och strö oliverna över. Servera omedelbart med valfritt tillbehör.
Visningar:
6608
Sparat:
31

LIKNANDE RECEPT

Ugnstekt citron
av lennali
över 2 månader
Laxfjärilar med
över 2 månader
Vermouthbräsera
av leek70
över 2 månader
Hälleflundra me
av Queenie
över 2 månader
Skinkstek på Pe
över 2 månader
Lax och havskrä
av Queenie
över 2 månader