Filips filé

Jättegod fläskfilérätt som brukar uppskattas av gästerna. Att den går snabbt å enkelt att laga är ett plus!

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g fläskfilé
matfett till stekning
salt
peppar
4 stora gula lökar
4 msk fransk senap
3 dl vispgrädde (funkar med lättare alternativ oxå)
1 msk vitvinsvinäger
1/2 - 1 tsk dragon
1/2 - 1 tsk gurkmeja
1 köttbuljongtärning
ca 1 dl steksky
ca 1/2 tsk salt

Gör så här

Skär fläskfilén i 6-7 cm länga protionsbitar.
Bryn dem väl runtom. Mal över salt å peppar. Låt bitarna eftersteka ett tag så att de blir nästan helt genomstekta.
Ta upp fläskfilébitarna så länge. Häll lite vatten i pannan och ställ åt sidan.
Hacka lökarna. fräs löken i matfett och tillsätt senap och rör om. Häll i vispgrädden och smaksätt med vinäger, dragon, gurkmeja, buljongtärning och steksky.
Låt såsen koka ihop.
Lägg i fläskfilébitarna och låt dem bli varma.
Servera med ris och smarrig sallad!
Visningar:
3676
Sparat:
50

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader