Filmjölksost

Roligt och lätt att göra och att smaksätta själv.
Gott till kex och vin.

Betyg (0 röster)
Antal personer
flera

Ingredienser

1 l filmjölk
1/2 tsk salt
Olika smaker:
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk svartpeppar
2 tsk mosad grönpeppar
2 tsk kummin
1 msk paprikapulver
2 msk finklippt gräslök
hackad rödlök
pepparrot
dill
gräslök ... vad du tycker är gott .

Gör så här

Värm filmjölken fingervarm i en kastrull.
Häll filmjölken genom ett kaffefilter dvs stor kaffebryggstratt med pappersfilter över en skål.
Låt det stå i rumstemperatur under natten.
Ostmassa har då bildats i pappersfiltret och vassla i skålen.
Häll ostmassan ur filtret i en annan skål och tillsätt salt.
Smaksätt med något eller några av förslagen.
Packa ostmassan i burk med lock
Ca 200gr färdig ost.
Förvaring:
Upp till 2 veckor i kylskåp
Tips:
Använd vasslan som degspad till matbröd.
Visningar:
3926
Sparat:
61

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR