Filmjölksvåfflor

Gott till gräddfil eller morgonkaffet.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10-12 st

Ingredienser

1/2 l filmjölk
2 1/2 dl kornmjöl (100 g)
Knappt 1 dl vetemjöl (ca 50 g)
1 tsk salt
1 ägg
1 msk strösocker
2 msk smör eller margarin

Gör så här

Blanda filmjölk, kornmjöl, vetemjöl och salt till en jämn smet. Rör ner sockret. Låt smeten stå och svälla i ca 30 minuter.

Hetta upp våffeljärnet och smält lite matfett i det.
Bred ut smeten jämt i laggen. Grädda våfflorna lagom bruna och frasiga. Servera dem så nygräddade som möjligt.

Sylt och gräddfil är gott att äta till.
Visningar:
1732
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR