Filodegsknyten med kantarell och parmesan

Frasiga små svampknyten är fina tillbehör till en mustig soppa eller som ett gott tilltugg på kvällen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca 25 st

Ingredienser

300 g kantareller
1 gul lök
100 g grovriven parmesan
Ca 6 ark filodeg
2 msk smör
Olja till pensling
Flingsalt

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Finhacka löken och fräs med svampen i smör, salta och peppra.

Vecka ut filodegsarken. Skär 4 remsor på längden per ark.

Lägg lite svampröra och lite parmesan på varje remsa.

Lyft upp ett hörn av degen, vik det över fyllningen så att det formas en triangel.
Vik sedan triangeln mot den återstående degen och vik igen så att det bildas nya trianglar tills degremsan tar slut.

Pensla med olivolja, strö flingsalt över och grädda mitt i ugnen i cirka 5-7 minuter.
Visningar:
6344
Sparat:
42

LIKNANDE RECEPT

Filodegsknyten
över 2 månader
Filodegsknyten
av UllaC
över 2 månader
Camembertknyten
över 2 månader
Jordgubbs- och
över 2 månader
Filodegsknyten
av pihal
över 2 månader
Filodegsknyten
av Fin
över 2 månader