Fin fiskpirog

En annorlunda variant av pirog med en fin fyllning. Det luftiga smördegspaketet gömmer en skatt av rökt och kokt fisk samt purjolök, allt sammanhållet av en mild och len persiljesås.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

3 ägg
1 liten purjolök
1 msk smör eller margarin
200 g torskfilé
Salt
175 g rökt fiskfilé , t . ex . makrill eller forell
1 pkt smördeg , ca 200 g

Sås:
1½ msk vetemjöl
2 msk smör eller margarin
1½ dl mjölk
1 msk hackad persilja
Salt
Peppar

Gör så här

Servera ned en fräsch grönsallad.

Fräs mjöl och matfett till såsen i en kastrull, späd med mjölk och låt koka ett par minuter under omrörning. Tillsätt persilja, salt och peppar. Rör om och låt kallna.

Hårdkoka 2 ägg och finhacka dem. Strimla purjolöken fint och fräs den i matfettet

Sjud torskfilén några minuter i lite saltat vatten tills köttet är vitt och fast. Finfördela den kokta och rökta fisken och blanda den i såsen tillsammans med ägg och purjolök.

Kavla ut smördegen och lägg blandningen på halva degen men spara 1 cm i kanterna. Vispa upp 1 ägg och pensla kanterna. Vik andra deghalvan över och tryck till kanterna med en gaffel.

Pensla ovansidan med ägg och stick små hål i degen. Grädda i 200 grader ca 20 minuter tills pirogen fått fin färg. Servera den rykande varm.
Visningar:
1879
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.