Fin vetekrans

Ett bra recept, enklelt

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 styck

Ingredienser

35 g jäst
75 g smör eller margarin
2 dl gräddmjölk
3 msk socker
2 äggulor
7,5 dl vetemjöl

Till fyllningen:

Smör eller margarin
Socker eller riven mandelmassa

Gör så här

Smula jästen i degbunken. Smält smöret och tillsätt gräddmjölken. Häll blandningen fingervarm över jästen och rör om. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta samman till en fin deg som får jäsa till dubbel storlek. Arbeta upp degen och kavla ut den. Bred ut smör och fyllning och rulla ihop. Av denna sats kan göras 1 stor eller 2 mindre kransar, som klipps och får jäsa väl. Pensla och garnera med mandel och pärlsocker. Kransarna kan också glaseras med florsocker utrört i vatten och några droppar citronsaft. Strö då lite hackad mandel över
Visningar:
2321
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Vetekrans recept
Påskvetekrans
över 2 månader
Fylld mandelkra..
över 2 månader
Banankolakrans
över 2 månader
Vaniljfyllda ve
över 2 månader
Vetekrans med m
av tina62
över 2 månader
Fylld vetekrans
över 2 månader