Fina fisklådan

Köp hem ett paket fiskfilé på 300 g, dela och lägg hälften i frysen till ett senare tillfälle. Lådan är både lättlagad och god.

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 st
Fina fisklådan

Ingredienser

150 g fiskfile, färsk eller tinad fryst
1 1/4 dl kokt ris
2 tsk lättmajonäs
2 msk kesella
1 msk lättmjölk
½ tsk curry
1 krm salt
1 msk hackad dill

Gör så här

Ugn: 225°

Koka fisken några minuter i ytterst lite vatten, gärna i mikron. Dela den i mindre bitar. Blanda fisken med riset och lägg det i en lätt oljad ugnsäker form.

Blanda majonäs och kesella med lättmjölk. Smaksätt med curry, salt och dill. Häll blandningen överris och fisk i formen. Gratinera ca 20 minuter mitt i ugnen. Garnera gärna med en dillkvist och ett par räkor. Ät med något grönt.

Tips!
För att få ca 1 1/4 dl kokt ris, kokar du 1 dl enligt anvisning på paketet.
Visningar:
2701
Sparat:
51

LIKNANDE RECEPT

Anitas lutfiskl
av UllaC
över 2 månader
Läckra fisklåda
över 2 månader
Purjofisk i ugn
av Liliane
över 2 månader
Rosa fisklådan
av lenjoh
över 2 månader