Fina fruktlängden

Pajskalet fyller du med jordgubbar och vispad grädde. Skivad apelsin och färsk mynta bidrar även de med goda smaker.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

Pajskal:
2 plattor djupfryst smördeg
Äggvita eller vatten till penslingen

Fyllning:
100 g lättsockrade, djupfrysta jordgubbar
½ dl lättsockrad jordgubbssylt
Skalet av ½ apelsin
150 g färska jordgubbar

Glasering:
½-1 dl saft från de djupfrysta jordgubbarna
1½ gelatinblad eller 3/4 tsk gelatinpulver

Garnering:
1 dl grädde
2 skivor apelsin
Färska myntablad

Gör så här

Tina de djupfrysta jordgubbarna i en sil. Spara saften. Tina smördegen, lägg kortsidorna omlott, pensla skarven. Forma pajdegen - vik upp sidorna och nyp ihop hörnen, stöd sidorna med aluminiumfolie. Pricka botten med en gaffel. Förvara degen i kylen i 20 minuter. Värm ugnen till 225 grader.

Häll tinade bär och sylt i en matberedare. Mixa till en puré. Blanda ner apelsinskalet i purén. Täck över och ställ kallt. Skiva och ställ de färska bären kallt.

Grädda skalet 15-20 minuter. Forma bottnen med en sked så att det bildas en form. Låt skalet kallna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm och lös upp gelatinbladen i jordgubbssaften. Låt blandningen kallna. Bred purén på bottnen i skalet och lägg de skivade jordgubbarna över. Pensla på fruktgelén. Vispa grädden och spritsa en mittsträng över jordgubbsfyllningen. Garnera med tunt skivad apelsin och färska myntablad. Servera genast.
Visningar:
949
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Fina äppelfläta
av Queenie
över 2 månader
Glutenfri frukt
av Fin
över 2 månader