Finaste färsbiffarna med kalkonkött

Fina pannbiffar av fågelns fina kött - milt, mjukt och rysligt gott!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g malet kött av kalkonbröst
3 äggulor
2 ½ dl tjock grädde
1 tsk salt
Vitpeppar
1 krm paprikapulver
4 skivor torrt, vitt bröd
2 - 3 msk smör eller margarin

Gör så här

Lägg kalkonköttet i en skål eller matberedare. Tillsätt äggulorna en i taget och späd med grädde, lite i sänder. Krydda med salt, nymald vitpeppar och paprikapulver.

Rör färsen till en jämn smet. Forma färsen till 8 eller 12 biffar och lägg dem på en sköljd skärbräda.

Skär bort brödets kanter och riv eller kör det i en matberedare tills det är finfördelat. Häll brödet i en sikt och sikta ett tunt lager över biffarna. Vänd dem och sikta bröd också över den andra sidan.

Bryn matfettet till svagt brun färg i en stor stekpanna. Stek biffarna läckert guldbruna på båda sidor, ca 5 minuter. De bör vara helt genomstekta vid serveringen.
Visningar:
991
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Min bästa sås..
över 2 månader
Italienska färs
av Amika
över 2 månader
Köttfärsbiffar
över 2 månader
Lättlagade färs
av Bojka
över 2 månader
Kantarelltoppad
av lennali
över 2 månader
Mormors annorlu..
över 2 månader