Fingerpiroger med Fetaost

Minnen från Turkiet - Goda till frukost, men även som tilltugg eller till en kopp te.

Betyg (2 röster)
Antal personer
ca 20
Fingerpiroger med Fetaost

Ingredienser

Deg:
½ kg Vetemjöl
3½ dl Vatten
1 1/4 dl Olivolja
1 tsk Salt
1 tsk Bakpulver

Fyllning:
250 g Fetaost (Fontana, ICA)
125 g Riven ost (ex cheddar)
1 tsk Bakpulver
3 Ägg
1 Vispat ägg för pensling
Svartpeppar
Sesamfrön

Gör så här

Tillagning
Deg:
Rör samman vetemjöl, bakpulver och salt. Tilsätt olivolja och blanda noga. Häll ner vatten, lite i taget och se till att blanda ordentligt. Låt degen vila i 20 minuter.

Fyllning:
Rör samman alla ingredienser. Dela degen i lika stora delar. Kavla ut dem till en oval form. Fyll degen med ca 1 msk fyllning, lägg ihop och tryck till längs kanten. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med ett uppvispat ägg. Strö sesamfrön över och ställ in i ugnen i 225 grader, i ca 20-25 minuter, eller tills de har fått en gyllenbrun färg.
Visningar:
2340
Sparat:
74

LIKNANDE RECEPT

Halloumi - Fing
över 2 månader