Fint fylld pannkaksrulle

Tunn och fluffig pannkaka med köttfärs- och gorgonzola fyllning. Kan förberedas och gratineras strax innan gästerna sätter sig till bords.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

1½ dl vatten
1 dl grädde
50g smör eller margarin
1½ dl vetemjöl
3-4 ägg
100g riven smakrik ost, till gratinering senare

Fyllning:
300g köttfärs
1 msk olja
2 dl tomatsås
100g gorgonzola

Garnering:
10 cocktailtomater
10 basilikablad

Gör så här

Koka upp vatten, grädde och matfett. Tillsätt mjölet och rör kraftigt tills smeten släpper kastrullens sodor och botten. Låt smeten svalna något. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.
Bred ut smeten på ett bakpapper, 30x40 cm, och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 20 minuter.

Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn färsen tills den smular sig. Tillsätt tomatsås och låt puttra 10 minuter. Blanda ner osten i mindre bitar och rör tills den smälter

Stjälp upp pannkakan på ett nytt bakpapper och dra försiktigt loss gräddningspappret. Fördela fyllningen på kakan och rulla samman med hjälp av bakpappret. Lägg rullen på ett ugnsäkert fat, strö över ost och gratinera mitt i ugnen i 250 grader ca 5 minuter. Garnera med tomat och basilika.
Visningar:
2575
Sparat:
29

LIKNANDE RECEPT

Pannkaksrulle recept
Pannkaksrulle m..
av MrsC
över 2 månader
Schlagerrulle m
över 2 månader
Farmors festrul
av ros
över 2 månader
Pannkaksrulle
över 2 månader
Ansjovisrulle..
av ros
över 2 månader
Pannkaksrullar
över 2 månader