"Fish and chips"

Efter att ha provat denna variant av fisk och potatis så kommer du aldrig mer att köpa hem färdigpanerad fryst fisk.

Betyg (4 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g färsk eller fryst torsk- eller koljafilé
1 msk olja
1 äggvita
1 dl ströbröd
½ tsk nymalen svartpeppar
½ tsk salt

"Chips":
600 g potatis
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 msk olja till bakplåten

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en långpanna med 1 msk olja. Vispa ihop äggvitan i en djup tallrik. Skär fisken i 3½ cm breda bitar.

Skrubba potatisen och skär den i 2½ cm breda klyftor. Lägg klyftorna i en skål och blanda dem med olivoljan och saltet. Lägg ut potatisklyftorna på den smorda plåten och stek i ugnen, ca 30 minuter, tills de är gyllenbruna. Vänd dem en gång.

Blanda ströbröd, peppar och salt i en djup tallrik. Blanda väl. Doppa fiskbitarna i äggvitan och sedan ströbrödsblandningen. Tryck till paneringen så att fisken täcks ordentligt.

Hetta upp 1 msk olja i en stor stekpanna på hög värme. Lägg i fisken och stek i ca 5 minuter tills fisken är gyllenbrun. Vänd en gång. Håll fisken varm fram till serveringen. Servera med potatisen till.
Visningar:
6993
Sparat:
240

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.