Fish and chips

Nyttigt och hemgjort. ekonomiskt.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 gr färsk eller fryst vit fisk.
1 msk olja
1 äggvita
1 dl ströbröd
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk salt

Chips:
600 g potatis
2 msk olja
1 tsk salt
1 msk olja till plåten

Gör så här

1: sätt på ugnen på 225 g.
smörj en långpanna med 1 msk olja.
vispa ihop äggvitan i en djup tallrik.
skär fisken i 3 1/2cm breda bitar.
2: skrubba potatisen och skär den i 2 1/2 cm breda klyftor.
lägg klyftorna i en skål och blanda dem med olivolja och saltet.
lägg ut potatis klyftorna på den smorda plåten och stek i ugn ca 30 minuter, eller tills de är gyllenbruna, vänd en gång.
3:blanda ströbröd,peppar och salt i en djuptallrik,
blanda väl.
doppa fisken i äggvitan och sedan i ströbrödblandningen.
tryck till paneringen så att fisken täcks ordentligt.

4: hetta upp 1msk olja i en stor stekpanna på hög värme.
lägg i fisken och stek i ca 5 minuter eller tills fisken är gyllenbrun.
vänd en gång
håll fisken varm till servering.
servera med potatisen.
Visningar:
1006
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Fantastisk räkp
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Kycklingfilé i
av ros
över 2 månader
Piroger med köt
av jimboz
över 2 månader
Broccoligratäng
av anenik
över 2 månader