Fish and chips

Tinas recept.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Fish and chips

Ingredienser

4 st torskfiléer
2 ägg
2 dl mjöl
2 dl ströbröd
ca 3 dl olja
Salt
svartpeppar

300 g potatis
4 palsternackor
1 dl olja

2 äggulor
1 msk fransk senap
2 dl olja
5 vitlöksklyftor
3 ansjovisfileer
1 dl crème fraiche
3/4 dl dill
Salt
svartpeppar

½ isbergssalladshuvud
4 citronklyftor

Gör så här

* Börja med chipsen, tar längst tid. Sätt ugnen på 250 grader.
* Skala potatisen, skär i 1½ cm tjocka stavar. Lägg i vatten.
* Skala palsternackorna, skär den i 1½ cm stavar.
* Låt potatisen torka på hushållspapper.
* Lägg potatis och palsternackor på en plåt, bakplåtspapper.
* Häll över olja. Salta och peppra.
* Sätt in ugnen i ca 35 minuter. Känn att potatisen är färdig.
* Rör om då och då.

* Rosta skalade vitlösklytor i lite olja tills de är gyllenbruna.
* Hacka vitlök och ansjovis..
* Blanda äggulor och senap.
* Droppa ner oljan, vispa hela tiden.
* Rör i vitlök, ansjovis, créme fraiche och grovhackad dill.
* Smaksätt med salt och svartpeppar.

* Vispa äggen i en djup tallrik.
* Häll upp mjöl och ströbröd i varsin tallrik
* Häll oljaa i en vid panna, ca 1 dl olja i pannan.
* Värm den till 85-90 grder.
* Vänd fisken i mjöl, ägg, ströbröd.
* Salta ioch peppra.
* Lägg ner fisk i oljan, stek gyllenbrun, ca 2 minuter/sida.
* Det ska spraka till när fisken landar i stekpannan,
* Lägg upp den färdigstekta fisken på papper, så att överflödig olja kan rinna av.

* Vik 4 strutar av tidninfspapper.
* Lägg lite finskren isbergssallad i botten av struten. Sedan chipsen och till sist fisken.
* Toppa med stor sked sås och en citronklyfta.

* Ät genat!
Visningar:
4357
Sparat:
42

LIKNANDE RECEPT

Fantastisk räkp
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Kycklingfilé i
av ros
över 2 månader
Piroger med köt
av jimboz
över 2 månader
Broccoligratäng
av anenik
över 2 månader