Fisk- och grönsaksgryta

En fisk- och grönsaksgryta med mild smak som passar både till vardags och till fest. Du kan göra den på såväl färsk som djupfryst fisk.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g färsk eller djupfryst fiskfilé, t ex hälleflundra eller rödtunga
½ dl torrt vitt vin
1 msk citronsaft
½ tsk salt
2 morötter
2 stjälkar blekselleri
200 g squash
2 dl vispgrädde
½ dl hackad dill och persilja

Gör så här

Skär fisken i 2 cm tjocka strimlor och lägg i en skål. Häll över vin och citron och salta lätt. Marinera fisken i 30 minuter.

Skala och strimla morötterna. Skiva bleksellerin och squashen i dubbelt så tjocka strimlor som morötterna.

Häll grädden i en vid gryta. Lägg i grönsakerna och koka dem halvmjuka utan lock i 6-7 minuter.

Tillsätt fisken och låt allt sjuda i 5-10 minuter. Tiden varierar med fiskart. Strö över kryddgrönt och servera med kokt ris. Garnera med citronskivor.
Visningar:
1674
Sparat:
32

LIKNANDE RECEPT

Grönsaksgryta recept
Veziras kött oc..
av Bombbe
över 2 månader
Kryddig köttgry
av lennali
över 2 månader
Korv- och gröns
av LEDIVO
över 2 månader
Grönsaksgryta m
av MrsC
över 2 månader
Annieanns gröns
över 2 månader
Pasta med korv
av linda_f
över 2 månader