Fisk- och skaldjurssoppa

God soppa.

Betyg (1 röst)
Antal personer
8 st

Ingredienser

2 gula lökar
250 g rotselleri
2-3 morötter
5 potatisar
1 fänkål
2 vitlöksklyftor
2 lagerblad
1 paket saffran
3 msk tomatpuré
4 dl vitt vin
2 liter fiskbuljong
Salt
Peppar
500 g räkor
300 g lagrad ost
Några tomater
500 g fisk, t.ex. kolja
Ev kokta blåmusslor

Gör så här

Skala och skär lök, rotselleri, morot och potatis i mindre bitar. Ansa och strimla fänkålen. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.

Fräs alla grönsakerna tillsammans med saffran och lagerblad i lite olja i en stor kastrull utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré, vin och buljong. Låt det sjuda ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Skala räkorna. Skär osten i små tärningar. Skär tomater och fisk i grova bitar. Lägg ner det i soppan. Låt soppan koka upp och sjuda tills fisken är klar, 3-5 minuter. Lägg i räkorna och eventuellt kokta musslor. Låt dem bli varma. Fördela osten i sopptallrikarna. Häll på soppa och servera.
Visningar:
1219
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Skaldjurssoppa recept
Fisk- och skald..
över 2 månader
Aioli
av ros
över 2 månader
Smal Fisk- skal..
över 2 månader
Krämig skaldjur..
av chre
över 2 månader
Fisk och skaldj
av MrsC
över 2 månader
Skaldjurssoppa
över 2 månader