Fisk i draksås!

Enkel och snabb fiskrätt med en spännande "drak"-sås (eg. dragon, men barnen föredrar draken). Perfekt att göra om man inte har tinad fisk framme. Bara att dela hela det frusna fiskblocket i bitar! Barnen älskar den!

Betyg (9 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g färsk eller fryst fiskfilé (valfri/a sort/er) tex torsk, kolja, sej, spätta

Sås:
3 msk vetemjöl
2,5 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1,5 dl matlagningsgrädde
1-2 msk margarin
0,5-1 dl pressad apelsin
1 tsk rivet apelsinskal
1 tsk dragon

Gör så här

Dela filéerna tinade eller otinade, i bitar om ca 3x3 cm. Såsen: Vispa ut mjölet i vattnet i en kastrull. Tillsätt buljongen eller fiskfond, grädde och margarinet. Koka upp under omrörning och koka i ett par minuter. Såsen ska vara tjock eftersom fisken avger vätska. Tillsätt rivet apelsinskal, apelsinsaft och dragon. Häll över såsen i en traktörpanna, eller en stekpanna med höga kanter. Lägg i fiskbitarna och sjud under lock i ca 5 minuter för tinad fisk och 10 minuter för otinad fisk. Servera med kokt potatis, pressad potatis, potatismos eller ris. Broccoli eller ärtor.
Visningar:
3370
Sparat:
164

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.