Fisk i grönt sällskap

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g fiskfilé, t ex röding, torsk eller lax
750 g potatis
2 gula lökar
2 paprikor
100 g rucolasallad
salt
svartpeppar

Dressing:

3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk honung
2 krm svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba potatisen, skär den i bitar och lägg den på bakplåtspapper på en plåt. Kryddda med 1 tsk salt. Stek potatisen i övre delen av ugnen i 15-20 minuter tills den nästan är färdistekt. Skala och klyfta löken. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär fisken i bitar och lägg på ett smort ugnsäkert fat. Krydda med 1 tsk salt. Sänk värmen till 175 grader. Lägg grönsakerna tillsammans med potatisarna på plåten. Sätt in fisken på ett galler under plåten. Stek allt i cirka 15 minuter.

Blanda dressingen.

Blanda potatis, grönsaker och rucola. Lägg fisken ovanpå och häll dressingen över alltihop. Servera!
Visningar:
1092
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader