Fisk i långpanna

Idealiskt till helgen. Potatis, fisk och grönsaker puttrar mjukt tillsammans i ugnen. En nyttig rätt som lagar sig själv.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

6 - 7 potatisar
750 g sejfiléer
1 citron
Salt
Peppar
5 tomater
3 vårlökar
1 zucchini
1 kvist färsk rosmarin
2 dl crème fraiche
1/8 l mellanmjölk
1 ägg
100 g lagrad herrgårdsost i tunna skivor
Matfett till formen

Gör så här

Skrubba potatisen och koka den nästan färdig, ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Skär fiskfiléerna i stora tärningar och lägg dem i en skål. Riv hälften av citronskalet och blanda det med fisken. Pressa citronen och blanda saften med fisken. Salta och peppra.

Skålla och skala tomaterna och hacka dem grovt. Ansa och skölj vårlöken och hacka den. Skölj och ansa zucchinin och skär den i skivor. Ta rosmarinbladen från stjälken och hacka dem. Blanda alla dessa ingredienser med fisken.

Spola av potatisen i kallt vatten. Skala och skiva den i ½ cm tjocka skivor. Smörj en ugnsfast form med matfett. Varva potatisen på botten av formen och lägg fisk och grönsaksblandningen ovanpå.

Vispa ihop crème fraiche med mjölk och ägg och häll blandningen över fisken. Salta och peppra och lägg ostskivorna ovanpå. Ställ in i ugnen i 30 minuter.
Visningar:
1660
Sparat:
29

LIKNANDE RECEPT

Köttfärslimpa m
av LEDIVO
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader
Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader
Twix julgodis
av Sajsa
över 2 månader