Fisk i ugn

Ett recept anpassat till GI-metoden

Betyg (3 röster)
Antal personer
2-3
Fisk i ugn

Ingredienser

400 gr fisk torsk eller sej (fryst block) går även bra med annan fisk
1 stor purjolök
2 tomater
20 gr smör
Salt
Peppar
Sweet chili

Gör så här

Skiva hela purjolöken (även det gröna) och förväll i lättsaltat vatten. Slå av vattnet i ett durkslag
lägg purjolöken i bottten av en ugnsfast form
skiva fisken 1 cm-tjocka skivor och fördela den över purjolöken.

Täck med de fint skivade tomaterna, salta och peppra efter behag avsluta med att ringla ca ½ dl sweet chilisås över (kan uteslutas) samt några klickar smör.

Ugn 225 grader i ca 35 minuter

6 kolhydrater per porttion
om man räknar 150 gram kokt potatis till varje persom så blir det 30 kolhydrater per portion
Visningar:
10240
Sparat:
165

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader