Fisk med fruktsalsa

Den färska frukten tar fram salsans fräscha smak. Om du inte har färsk frukt så går det naturligtvis bra att använda frukt på burk.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

6 torsk- eller sejfiléer
6 nektariner
1 röd lök
1 slanggurka
1 msk hackad persilja
1 msk färskpressad citronsaft
1/4 tsk nymalen svartpeppar (valfritt)
Citron
limeskivor till garnering

Gör så här

Lägg fisken i en ångkokare eller ångkokinsats till kastrullen, placera den över kokande vatten och ångkoka fisken 6-10 min beroende på filéernas tjocklek. Det går även att låta koken sjuda tills den är färdig, ca 2-3 minuter. prova om fisken är färdig genom att sticka i den med en kniv och se om den delar sig. Placera filéerna på ett serveringsfat.

Halvera nektarinerna och ta ut kärnorna. Hacka fruktköttet i små tärningar. Lägtg dem i en skål.

Skala och hacka löken. Hacka gurkan. Både lök och burka bör ha samma storlek som nektarinerna. Lägg lök och gurka i skålen med nektariner. Tillsätt persilja, färskpressad citronsaft och peppar. Blanda väl.

Servera salsa och fisk garnerad med citron och lime.

Andra ingredienser som går bra att använda i salsan är vårlök, vitlök, ingefära eller chilifrukt. För att få en krämig salsa, tillsätt lättyoughurt eller lätt crème fraiche.
Visningar:
947
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Fruktsalsa recept
Fisksoppa med a
av frucaos
över 2 månader
Peppargrillad r
av tina62
över 2 månader
Kassler med exo
av styvan
över 2 månader
Kyckling med fr
av tina62
över 2 månader
Gös med choklad
över 2 månader