Fisk med kokos

God fiskrätt i kokosmjölk

Betyg (5 röster)
Antal personer
2-3
Fisk med kokos

Ingredienser

2 pangasiusfiléer
1 tsk salt
1 gul lök
1 paprika
1 msk olja
½ tsk sambal oelek
1 tsk ingefära
1 tsk gurkmeja
1 citron, pressad saft
1 buljongtärning
färska örter, t ex timjan, mejram oregano
1 burk kokosmjölk

Gör så här

Skala och klyfta löken och kärna ur och strimla paprikan.
Fräs löken och paprikan i olja i en traktörpanan några minuter.
Blanda sedan i smulad buljongtärning, citronsaft, ingefära och gurkmeja.
Fyll på med kokosmjölk och koka upp.
Salta och skär filéerna i portionsbitar och lägg dem i såsen.
Låt småkoka på svag värme under lock ca 10 minuter.
Smaka av med salt och strö på kryddgrönt om så önskas.
Servera med "Bönsallad med ruccola och rödlök".
Se recept i min kokbok.
Visningar:
3310
Sparat:
112

LIKNANDE RECEPT

Dumlekladdkaka
över 2 månader
Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader