Fisk med mandeltäcke

Enklare än så här kan det inte bli. Mandel, ströbröd och citron lockar fram de bästa smakerna hos fisken.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 regnbågsforeller, rensade
½ dl ströbröd
½ dl finhackad mandel
1 msk torkad citrontimjan eller torkad vanlig timjan
1 msk torkad salvia
1 krm grovmalen svartpeppar
½ dl färskpressad citronsaft

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.

Blanda ströbröd, mandel, timjan, salvia och peppar i en djup tallrik.

Klipp bort fenorna, skär av huvudet och skölj fisken i rinnande kallt vatten. Strö över paneringen och tryck till så att paneringen fastnar ordentligt. Lägg forellerna i långpannan och droppa över citronsaften.

Stek i ugnen tills fisken släpper från benen, ca 15-20 minuter. Lägg upp på ett fat och garnera med citronklyftor.
Visningar:
3573
Sparat:
25

LIKNANDE RECEPT

Mandeltäcke recept
Päronpaj med ma..
av ros
över 2 månader
Fläskfilé med m
av lennali
över 2 månader
Apelsintryffel
över 2 månader
Kardemummaäpple
över 2 månader
Supergod kyckli
över 2 månader
Ugnsbakade äppl
av tina62
över 2 månader