Fisk med rotfrukter

Fisk är gott.

Betyg (0 röster)
Antal personer
3-4

Ingredienser

500 g laxfilé (skinn- och benfri)
50 g fetaost (max 10 % fett)
1 dl naturell lättyoghurt (0,5 % fett)
1 tsk rosmarin
1 tsk mineralsalt
1/2 tsk vitpeppar

Rotfruktsplockepinn:
2 rödlökar
4 palsternackor
4 morötter
4 rödbetor
8 skalade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 tsk timjan
2 tsk rosmarin
1 tsk havssalt (eller annat salt med grövre korn)

Gör så här

1. Värm ugnen till 225 grader. Mosa fetaosten och blanda med yoghurt och rosmarin.
2. Bred röran på laxen som saltats och pepprats. Skala löken och rotfrukterna.
3. Skär löken och rödbetorna i små klyftor, morötterna och palsternackorna i smala stavar. Lägg rotfrukterna och löken i en långpanna tillsammans med de hela vitlöksklyftorna.
4. Häll över olivoljan och kryddorna, blanda allt ordentligt. Det görs enklast med händerna. Tillaga i ugnen i cirka 30 minuter. När det gått 10 minuter av tiden, lägg in laxen vid sidan av grönsakerna.
Visningar:
901
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Fisk-Favoriten
av Lucaso
över 2 månader