Fisk och Räkgryta med smak av Asien

Snabbt, gott och enkelt

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g torskfilé
200 g skalade räkor
2 citrongräs
1 purjolök
1 chilifrukt
2 msk rapsolja
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
4 dl fiskbuljong
3-4 dl matlagningsgrädde
1 dl hackad gräslök
1-2 msk rivet limeskal

Gör så här

Hacka citrongräset. Hacka purjolöken och chilifrukten.
Hetta upp en tjockbottnad gryta och fräs purjolöken,
chilin och citrongräset i rapsolja.

Pressa i vitlöksklyftorna och rör ner ingefäran.

Blanda ner fiskbuljongen och matlagningsgrädden.
Smaka av med salt och peppar. Låt grytan puttra i ca
10 minuter.

Skär torskfilén i bitar och lägg i grytan. Låt puttra ytterligare
ca 5 minuter. Rör ner räkorna. Strö över gräslöken och
limeskal.

Servera med ett gott bröd.
Visningar:
1510
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Räkgryta recept
Lax och räkgryt..
av Luna
över 2 månader
Mickes räkgryta
av birran6
över 2 månader
Het räkgryta. G
över 2 månader
Kaptenens räkgr
av ros
över 2 månader
Indisk räkgryta
av MrsC
över 2 månader
Räkgryta med st
över 2 månader