Fisk och skaldjurscocktail

En annorlunda liten cocktail som är snygg att servera i höga glas.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

50 g skalade räkor
50 g lax (rå)
½ st kokt hummer
1 st röd kvisttomat
1 st gul kvisttomat
2 st salladslök
1 st vitlöksklyfta
½ st grapefrukt
1 st lime
1 st apelsin
2 msk finhackad koriander
½ st röd chili
½ dl olivolja
1 st avokado

Gör så här

Skär ner fisken och skaldjuren i halvcentimeter stora bitar och ställ kallt.

Skär av skalet på apelsinen och grapefrukten och skär ut fileérna. Dela den i mindre bitar, pressa ur saften och blanda samman med fisken och skaldjuren.

Blanchera tomaterna, det vill säga ge dem ett snabbt uppkok i lättsaltat vatten. Ta bort skin och kärnor, tärna ner den och blanda den med skaldjuren.

Skär ner löken i ringar, fin hacka vitlöken och strimla koriandern. Blanda med fisken.

Fin hacka chilin och pressa limen. Skala och kärna ur avokadon och skär ner den i halvcentimeter stora bitar.

Låt allt stå och dra i tio minuter och smaka sen av med salt och svartpeppar.

Servera i små glas med sked till.
Visningar:
2182
Sparat:
20
Exotisk skaldju..
av tina62
över 2 månader
Skaldjurscockta
av Queenie
över 2 månader
Spansk Skaldjur
av krolly
över 2 månader