Fisk och skaldjurssoppa med aioli

God soppa!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g Fiskfilé , t ex torsk (jag använde pangasius filé)
8 dl Fiskbuljong
2 tsk Fänkål
2 tsk Curry
2 Paprikor
1 Purjolök
4 dl Mjölk
1 dl Dill , finhackad
1 cn Musslor
225 gr Räkor

ev Aioli:
2 dl Lätt Crème Fraiche
3 Vitlöksklyftor , pressade
Salt
Peppar

Riktig aioli:
1 tsk dijonsenap
1 tsk vinäger
2 äggulor
3 dl olivolja (rumsvarm)
5 vitlöksklyftor
salt
kajennpeppar

Gör så här

Börja med aiolin: Blanda Lätt Crème Fraiche med vitlöken. Smaksätt med salt och peppar. Låt stå kallt innan serveringen.

Skär fisken i mindre bitar. Blanda buljong och kryddor i en gryta. Låt koka ca 5 min. Skär paprika och purjolök i mindre bitar. Lägg ner det och fisken i buljongen. Häll i mjölken. Koka tills fisken är klar ca 5 min. Lägg i dill, musslor och ev räkor. Låt det bli genomvarmt. Smaksätt med salt och peppar. Servera soppan med aioli och rostat bröd.

Jag gjorde riktig aioli:
Se till att ingredienserna är rumsvarma. Rör ihop senap, vinäger och äggulor i en skål.
Droppa försiktigt ner oljan och vispa hela tiden, gärna med en elvisp. Ta det lugnt i början så att såsen "tar" ordentligt. Vispa tills all olja har gått ihop med resten.

Smaksätt med pressad vitlök, salt och kajennpeppar.
Visningar:
2104
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Skaldjurssoppa recept
Fisk- och skald..
över 2 månader
Aioli med citro..
av Kaneta
över 2 månader
Aioli
av ros
över 2 månader
Smal Fisk- skal..
över 2 månader
Krämig skaldjur..
av chre
över 2 månader
Fisk och skaldj
av MrsC
över 2 månader