Fisk på kinesiskt vis

Wokrätter är perfekt mat - de tillagas i en handvändning och smakar alltid gott.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g fiskfiléer (rödtunga eller rödspätta)
4 msk färskpressad citronsaft
Peppar
200 g champinjoner
100 g sojaböngroddar, färska eller på burk
1 knippa vårlök eller en halv purjolök
2 vitlöksklyftor
2 dl grönsaksbuljong
2 msk soja
6 msk torr sherry
1 msk balsamvinäger
1 tsk strösocker
2 msk potatismjöl
4 msk jordnötsolja

Gör så här

Skölj fiskfiléerna och skär dem i 3 cm stora bitar. Droppa över citronsaft och krydda med peppar.

Ansa svampen och skär den i tunna skivor. Spola av sojaböngroddarna. Skölj vår- eller purjolöken och skär den i fina strimlor, strimla lite grönt från löken till garneringen. Skala vårlöken.

Blanda buljong, soja, sherry, vinäger, socker och 1 msk potatismjöl väl.

Torka av filéerna och strö över 1 msk potatismjöl. Hetta upp 2 msk jordnötsolja i woken och bryn fisken i ca 2 minuter. Ta upp fisken och lägg åt sidan. Hetta upp resten av oljan och bryn vårlök, svamp och sojaböngroddar i 3 minuter och pressa sedan ner vitlöken.

Häll över såsen och lägg i fisken. Låt sjuda i 2 minuter. Smaka av med peppar och strö över lite av det gröna till garneringen.
Visningar:
1109
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Dumlekladdkaka
över 2 månader